Gietvloeren

Een gietvloer wordt aangebracht in een laagdikte van 1 tot maximaal 5 mm. De laagdikte is afhankelijk van de ondergrond, het type vloer en de samenstelling van het materiaal.

Een gietvloer is (afhankelijk van het type vloer) meer of minder elastisch.

Hoge chemische en mechanische weerstand?

Types op basis van epoxy zijn harde vloeren met een hoge chemische en mechanische weerstand. Types van polyurethaan daarentegen zijn elastisch tot hard elastisch en geschikt voor wat minder stabiele ondergronden. Een combinatie van beide harstypes is ook mogelijk.

Gietvloeren worden veelal toegepast in drukkerijen, garages, werkplaatsen, chemische en metaalverwerkende bedrijven, industriehallen, bedrijfskantines, keukens enzovoort. Net als een coating, zijn er ook hier vele afwerkingsmogelijkheden.

Chips vloer

U kunt er voor kiezen om als extra afwerking van uw vloer "chips" te nemen. Deze chips worden tijdens de afwerking in uw 'verse' vloer gestrooid om het uiterlijk van de vloer nog verder te verfraaien. Na het instrooien van deze chips dient de vloer, afhankelijk van het type, nog afgelakt te worden om deze chips te verzegelen.